Hallo,

Ik ben Maurice van Es (foto). Ik ben getrouwd met Esther en samen hebben wij 2 volwassen kinderen die (gelukkig) nog thuis wonen, een zoon van 24 en een dochter van 22 jaar. 

Momenteel ben ik werkzaam bij een relatief klein accountantskantoor als salarisspecialist, waar ik het naar mijn zin heb.  

“Waarom zou ik deze solofietsreis vanaf de Noordkaap willen doen, dat kan toch ook vanaf Rome?” Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld word. Ik heb hier meerdere redenen voor. Het lijkt mij namelijk ongelooflijk mooi om door het landschap van de Noordkaap te mogen fietsen waar je alleen bent met de weidse omgeving en de elementen als de wind, kou, regen en zon, maar vooral het natuurschoon wat deze route te bieden heeft. Daar waar de landschappen heel rustig veranderen, is iets waar ik ongelooflijk van kan geniet. Zo klein als dat je bent in zo’n groot mooi geheel aan landschappen en natuur veranderingen, dat kan je het best ervaren door het te voelen. 

Maar waarom nu? Het moment dat ik op de Noordkaap sta ben nog 50 jaar (tijdens de fietstocht wordt ik 51). Ik vind dat dit een mooi leeftijdsmoment is om dat te doen en niet langer uit te stellen. Dat lijkt makkelijk maar valt nog niet mee. Het thuisfront wist dat ik dit graag wilde, maar stonden niet te juichen dat hun vader/man zeven weken van huis weg zal zijn. Toch vonden zij het heel leuk voor me en zeiden ze dat ik deze kans moest pakken. Met die goedkeuring op zak ging ik naar mijn werkgever. Vol enthousiasme zei hij: ‘Moet je doen!’. Ook met die goedkeuring op zak kon ik beginnen met het plannen van mijn fietstocht. 

Dit is een fietstocht waar ik al heel erg lang naar uitkijk. Ik zal hoogte- en dieptepunten hebben, maar deze ervaring zal niemand meer van mij afpakken. Ik ben blij dat ik deze route mag gaan fietsen en dat ik jullie hierbij mee kan nemen! 

Daarnaast draag ik Alzheimer Nederland een warm hart toe om dementie te stoppen, ze doen wetenschappelijk onderzoek financieren, hulp en ondersteuning bieden, de dementiezorg verbeteren en voorlichting bieden.

Met deze fietstocht wil ik extra geld op te halen. Het sponsorgeld daarvan zal ik volledig doneren tijdens de fietstocht op 21 september 2bike4alzheimer aan Alzheimer Nederland.

Via deze website wil ik jullie op de hoogte houden van wat ik meemaak en van welke prachtige uitzichten ik mag genieten. 

 

Ik wil jullie veel lees en kijkplezier toewensen! 

Maurice