Hoe hou ik het thuisfront op de hoogte, zijn mijn papieren in orde en hoe zit het met mijn eigen veiligheid?

Ik vind het belangrijk om de thuisblijvers (mijn vrouw Esther, de kinderen en mijn vrienden en familie) goed op de hoogte te houden tijdens mijn reis. Zeker omdat ik deze reis alleen ga doen en ze zich zorgen kunnen gaan maken of alles onderweg wel goed gaat.  Samen met de vele vragen: “Wat als… Wat dan?”

Uiteraard is mijn eigen veiligheid tijdens deze reis het belangrijkst. Het is niet de eerste keer dat ik alleen een tocht in het buitenland ga maken. Door mijn ervaring weet ik wat ik wel en niet zou moeten doen.

Om mijn eigen veiligheid voorop te stellen heb ik een real live tracking waarbij geselecteerde personen mij kunnen volgen. Daarnaast kunnen zij ingrijpen als ik een noodoproep doe. Wel zo prettig mocht het toch verkeerd gaan.

Daarnaast zorg ik er altijd voor dat in mijn stuurtas de belangrijkste zaken zitten. Dat is mij al eerder goed van pas gekomen toen ik in de ambulance werd afgevoerd en mij fiets met bagage achter moest blijven. Alleen mijn stuurtas mocht mee.

In mijn stuurtas heb ik de volgende dingen:

  • Paspoort;
  • Pinpas;
  • Portemonnee;
  • Medisch paspoort;
  • Telefoon;
  • EHBO tasje.

In het zadeltasje heb ik een geplastificeerd kaartje met kopie paspoort en op de achterkant de belangrijkste telefoonnummers (ben wel eens mijn telefoon kwijt geraakt).

Daarnaast heb ik een goede reisverzekering met ziektekosten e.d. en draag ik altijd een fietshelm. Bij regen of in een tunnel draag ik een veiligheidsvestje.

Mijn fiets zet ik met een lange kabel extra op slot. Deze kabel is van dun staaldraad en zou je kunnen doorknippen met de juiste gereedschap. De kabel is ongeveer drie meter lang waardoor ik mijn fietstassen er mee kan vastmaken of de fiets vast maken aan een boom of aan mijn tentje.

Op een externe online drive (als google one-drive of dropbox) heb ik de belangrijkste gegevens staan zoals mijn vluchtgegevens, verzekeringspapieren en gegevens van personen die ik kan benaderen via mijn laptop of telefoon.

Als laatste heb ik wat reparatie middelen mee voor als ik pech krijg. Dit is niet voor mijn veiligheid maar voor de veiligheid van mijn meest kostbare bezig op dat moment, mijn fiets. Haha.